رونق تولید ملی | جمعه، ۲۶ مهر ۱۳۹۸

آبزیانی که توسط دست‌فروشان عرضه می‌شود می‌تواند سرطان‌زا باشد - نمایش محتوای خبر

 

 

آبزیانی که توسط دست‌فروشان عرضه می‌شود می‌تواند سرطان‌زا باشد

آبزیانی که توسط دست‌فروشان عرضه می‌شود میتواند سرطان‌زا باشد

کارشناس مسئول آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: آبزیانی که توسط دست‌فروشان عرضه می‌شود می‌تواند سرطان‌زا باشد. دکتر پگاه رستمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش سرعت فساد مواد پروتئینی، از مردم خواست هنگام خرید آبزیان و ماهی نکات بهداشتی را مورد توجه قرار دهند. وی ادامه داد: ماهی که در واحدهای صنفی معتبر عرضه می‌شود از استخر پرورش ماهی تا داخل مغازه کنترل و نظارت می‌شود و وجود هرگونه آلودگی و حتی مواد سمی از جمله باقی مانده "مالاشیت گرین" که ماده‌ای خطرناک است در آن برسی می‌شود. کارشناس مسئول آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه دامپزشکی هیچ نظارتی بر واحدهای سیار عرضه ماهی از جمله خودروهای سیار و دست‌فروشان ندارد، عنوان کرد: آبزیانی که به این شکل عرضه می‌شوند ممکن است حاوی مواد سمی و سرطان زا باشند. به گفته این کارشناس، ماهی بسیار سریع الفساد است و به شرایط نگهداری ویژه و در دمای چهار درجه سانتی‌گراد نیاز دارد و حتما باید توسط خودروهای یخچال‌دار حمل شود. رستمی یادآوری کرد: قطعا با قراردادن ماهی کنار چند قالب یخ، شرایط مناسب برای نگهداری آن فراهم نمی‌شود. وی با اشاره به اینکه آبزیانی که توسط دوره‌گردها عرضه می‌شود از نظر بیماری هم کنترل نشده است، خاطرنشان کرد: احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ها در این ماهی‌ها وجود دارد. کارشناس مسئول آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه از مردم خواست ماهی مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر که موازین بهداشتی را رعایت می‌کنند، تهیه کنند. به گفته این کارشناس، دامپزشکی بر واحدهای مجاز عرضه آبزیان به صورت مستمر نظارت دارد و با هرگونه تخلف برخورد می‌کند. رستمی با اشاره به چند نکته که هنگام خرید ماهی باید مد نظر قرار گیرد نیز یادآوری کرد: ماهی تازه چشمی براق و شفاف دارد و باید از خرید ماهی که چشم بیرون زده و یا فرو رفته دارد، خودداری شود. وی با بیان اینکه فلس ماهی به راحتی کنده نمی‌شود، گفت: ماهی سالم گوشت نرم ندارد و به راحتی فرو نمی‌رود. کارشناس مسئول آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در خصوص شرایط نگهداری ماهی پس از خرید نیز افزود: اگر ماهی در یخچال نگهداری شود باید بلافاصله و حداکثر پس از 48 ساعت مصرف شود، اما اگر در دمای 18 درجه سانتی‌گراد زیر صفر و در فریزر نگهداری شود حتی می‌توان یک ماه بعد از آن استفاده کرد.