رونق تولید ملی | شنبه، ۳ اسفند ۱۳۹۸

خواص درمانی تمبر هندی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

خواص درمانی تمبر هندی

نام تمبر هندي برگرفته از نام "تمبر" و به معناي خرماي خشك است. ميوه نرسيده اين گياه به رنگ سبز است و وقتي كاملا رسيد به رنگ قهوه‌اي يا قهوه‌اي متمايل به قرمز خواهد شد،طعم ميوه آن زماني كه هنوز نرسيده بسيار ترش است و هر چه بيشتر مي‌رسد شيرين‌تر مي‌شود و بچه‌ها آن را به عنوان تنقلات مصرف مي‌کنند.اين گياه از خانواده‌ نخودها است و ميوه‌هايي شبيه باقلا دارد كه در ماداگاسكار به عنوان درختي مقدس و پادشاه درختان تلقي مي‌شود. ميوه‌هاي اين گياه مورد علاقه بسياري از مردم است و به عنوان چاشني و طعم‌دهنده غذا، دسر، شربت و آبميوه مورد استفاده قرار مي‌گيرد.ميوه‌هاي اين گياه سرشار از ويتامين C است و براي درمان اسكوربوت و سرماخوردگي مفيد است و مصرف آن حالت تهوع و استفراغ را از بين مي برد و شايد يکي از دلايل استفاده زياد آن توسط بانوان باردار به دليل همين خاصيت است.مصرف تمبر هندي باعث پايين کاهش حرارت بدن و تب و همچنين رفع عطش مي‌شود و در درمان اختلالات صفراوي موثر است.  ضماد آن جهت دررفتگي عضو و تقويت عضله و همراه با روغن حيواني جهت باز كردن دمل در قديم مورد استفاده قرار مي‌گرفته است.آشاميدن آب آن براي رفع هموروئيد (بواسير)‌ مفيد است و از برگ‌هاي آن براي درمان سوختگي استفاده مي‌كنند و تهيه شربت تمبرهندي مورد استفاده بسياري از ملل است و باعث رفع تشنگي مي‌شود.امروزه تمبرهندي كاربرد درماني سنتي خود را به خصوص در ايران از دست داده و صرفا به صورت خوراكي مصرف مي‌شود و از رب تمبرهندي به عنوان چاشني قليه ماهي، معروف‌ترين خورش جنوبي‌ها و شهرهاي آبادان و خرمشهر استفاده مي شود.اهالي جنوب کشور به ويژه مردمان چابهار، کنارک و بوشهر پيش از تنوري كردن ماهي، پوست آن را به شيره تمبرهندي آغشته مي‌كنند و در ساير غذاها از جمله تهيه خورش باميه از چاشني اين ميوه استفاده مي کنند.