غواص گلو سرخ

پرنده‌ای از راسته غواص‌سانان، مهاجر و آبزی است که در نیمکره شمالی یافت می‌شود. نام علمی آن (  Gavia Stellata ) ، نام انگلیسی (  Red Throated Diver   ) و  نام فارسی اين پرنده  غواص گلو سرخ مي باشد . این پرنده اولین بار توسط زیست‌شناس دانمارکی اریک پونتوپیدان توصیف شد. این پرنده کمیاب کوچکترین و سبکترین نوع از غواص‌سانان با ۵۳ تا ۶۹ سانتی‌متر طول بدن و ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر طول بال‌هاست.مشخصات ظاهری این پرنده ، نیم نوک بالا، کشیده و نیم نوک پایین، اندکی به سمت بالا متمایل است. سر، خاکستری رنگ، پس سر و گلو باخطوط خاکستری و سیاه و سفید پوشیده شده است. پس سر، در زمستان ، اندکی خالدار است. زیر تنه، سفید است. که این سفیدی تا زیر گلو و چانه امتداد دارد، به طوری که صورت نیز سفید به نظر می آید. روتنه، قهوه ای است و خالهای ریز سفیدی در آن دیده می شود. این پرنده در فصل تولید مثل، با لکه ی قرمز بلوطی درجلو گلو و نیز بالا گرفتن سر و منقارش قابل شناسایی است. صدای این پرنده در پرواز، شبیه «کووک- کووک » شنیده می شود.این پرنده در دریاچه های کوچک و سواحل نزدیک به آب تولید مثل می کند و زمستان ها، در آب های ساحلی دیده می شود . در ایران، در سواحل دریای خزر، به تعداد بسیار اندک دیده می شود.زمستان ها به ندرت در سواحل دریای خزر دیده می شوند .وجود اين پرنده از ترکمن صحرا نیز گزارش شده است. اين پرنده از ماهی تغذیه می نماید و زمستان ها بیشتر در آبهای ساحلی به سر می برد .