فاصله "ناشنوا" و "شنوا" را کم کنیم - نمایش محتوای خبر
فاصله "ناشنوا" و "شنوا" را کم کنیم
فاصله "ناشنوا" و "شنوا" را کم کنیم
فاصله "ناشنوا" و "شنوا"را کم کنیم
رابط انجمن ناشنوایان کرمانشاه معتقد است: باید فاصله بین شنوا و ناشنوا در جامعه کم شود.
مجید حیدرزاده به مناسبت روز جهانی ناشنوایان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: انجمن ناشنوایان کرمانشاه با عنوان " انجمن خانواده ناشنوایان" از سال 85 فعالیت خود را در کرمانشاه آغاز کرد.
وی با بیان اینکه این انجمن هم اکنون تحت نظر انجمن تهران فعالیت دارد، افزود: تلاش میکنیم ابن انجمن را مستقل کنیم تا بتوانیم از داخل استان اهدف انجمن را تحقق بخشیم.
حیدرزاده ارتقاء سطح علمی، اجتماعی کردن، اجرای برنامههای آموزشی، فرهنگی و تفریحی و حمایت از ناشنوایان را مهمترین هدف ایجاد انجمن ناشنوایان کرمانشاه دانست.
رابط انجمن ناشنوایان کرمانشاه تعداد اعضای کنونی این انجمن را بیش از 450 نفر عنوان کرد و ادامه داد: این افراد بالای 15 سال و شامل زن و مرد هستند.
وی اظهار کرد: اکنون عضوی از شهرستانهای استان نداریم، اما برنامه داریم بین ناشنوایان شهرستانها نیز با ناشنوایان کرمانشاه تعامل برقرار کنیم و آنها را نیز در برنامهها مشارکت دهیم.
حیدرزاده در خصوص اقداماتی که انجمن برای ناشنوایان انجام میدهد نیز تصریح کرد: ما برای ناشنوایان اردوهای مناسبتی برگزار میکنیم، مشکلات آنها را انعکاس میدهیم، دورههای آموزشی برگزار میکنیم و در نهایت تلاش داریم ناشنوایان را نیز وارد جامعه کنیم.
به گفته رابط انجمن ناشنوایان کرمانشاه، این انجمن یک تشکل مردمی است و منبع درآمدی ندارد و گاهی از بخشهی مختلف مانند بهزیستی، شهرداری، اوقاف و ... کمک میگیرد.
وی در ادامه از مشکلات ناشنوایان نیز یاد کرد و افزود: اکثر ناشنوایان چون چیزی نمیشنوند قدرت تکلم هم ندارند و این شرایط باعث میشود از جامعه دور شوند.
حیدرزاده تاکید کرد: متاسفانه راهکاری که برای مشکل ناشنوایان ارائه میشود مدام تغییر میکند، یک بار آموزش زبان اشاره مطرح میشود، یک بار گفتار درمانی، یک بار کاشت حلزون و ... و این امر باعث میشود این افراد با مشکل مواجه شوند.
رابط انجمن ناشنوایان کرمانشاه آموزش و تحصیل را نیز مشکل مهم دیگر ناشنوایان دانست و عنوان کرد: در گذشته مدارس استثنایی برای این افراد در نظر گرفته میشد که اکنون گفته میشود باید در مدارس عادی و در کنار سایرین تحصیل کند که این امر شرایط را برای آنها دشوار میکند.
وی معتقد است: در شهری مانند کرمانشاه فرهنگ برخورد با این افراد چندان مناسب نیست و باعث کنارهگیری آنها در جامعه میشود خصوصا برای دانش آموزان.
به گفته حیدرزاده اکثر ناشنوایان نمیتوانند مستقل باشند و با تامین درآمد روی پای خود بایستند و این یکی از مشکلات مهم دیگر آنها است که البته ما در حال رایزنی با استانداری و بهزیستی هستیم که بتوان حداقل درآمدی برای این افراد ایجاد کرد.
رابط انجمن ناشنوایان اظهار کرد: ناشنوایان برای ازدواج هم مشکل دارند، اول اینکه خانوادهها میترسند که دو ناشنوا ازدواج کنند و از پس امور بر نیایند و بعد اینکه از نظر ژنتیکی برای فرزند آنها نیز مشکلی ایجاد شود.
حیدرزاده با بیان اینکه همه این شرایط باعث فاصله زیاد بین شنوا و ناشنوا شده، تاکید کرد: باید این فاصله را کم کنیم و همه بدانند کمک به این افراد فقط بر عهده بهزیستی نیست.
وی ادامه داد: به علاوه ناشنوایان استعدادهای زیادی در سایر بخشها دارند که باید از آن استفاده کرد.
گفتنی است: محل این انجمن جنب تکیه بیگلربیگی کرمانشاه است و روزهای فرد از ساعت 15 به بعد فعالیت دارد.