قاچاقچیان ذغال بلوط کرمانشاه دیگر آرامش نخواهند داشت - نمایش محتوای خبر
قاچاقچیان ذغال بلوط کرمانشاه دیگر آرامش نخواهند داشت
قاچاقچیان ذغال بلوط کرمانشاه دیگر آرامش نخواهند داشت
قاچاقچیان ذغال دیگر آرامش نخواهند داشت
رئیس انجمن حمایت ازحقوق مصرفکننده کرمانشاه ازبرخوردجدی باقاچاقیان ذغال بلوط در کرمانشاه خبر داد.
عبدالرضا یاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به تخریبهای وسیع جنگلها و قطع درختان بلوط که در مناطق انتهای سراب نیلوفر به سمت روستاهای جلالوند و عثماندوند صورت گرفته، افزود: افرادی سودجو درختان بلوط را برای سود ناچیز و تهیه ذغال از آن قطع میکردند که برخورد جدی با آنها در دستور کار است.
وی با بیان اینکه تعدادی از این افراد از استانهای دیگر از جمله ایلام و لرستان وارد کرمانشاه میشدند و از درختان بلوط ما سوءاستفاده میکردند، یادآوری کرد: چون این کار در سطح وسیعی انجام میشد، امکانات منابع طبیعی پاسخگوی برخورد با متخلفین نبود.
وی حفاظت از محیط زیست را یکی از وظایف انجمن حمایت از مصرف کننده دانست و از ورود جدی تعزیرات حکومتی به این حوزه خبر داد و عنوان کرد: تاکنون 30 تا 40 پرونده در خصوص قاچاق ذغال تشکیل شده و برای افراد متخلف جرائم نقدی و زندان در نظر گرفته شدهاست.
وی عنوان کرد: برخورد با قاچاقیان ذغال همچنان با جدیت دنبال میشود تا دیگر شاهد این فاجعه نباشیم.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرفکننده کرمانشاه با بیان اینکه امکانات بخشهایی مانند منابع طبیعی، تعزیرات و انجمن حمایت از حقوق مصرفکننده برای برخورد با افراد متخلف محدود است، تصریح کرد: مسئولین ارشد استان هم باید به این حوزه وارد شوند.
یاری خاطرنشان کرد: برخی از این تخلفات در مناطق صعبالعبور صورت میگیرد که نیاز به حضور بالگرد دارد و باید با همکاری بخشهایی مانند هوانیروز و هلال احمر صورت گیرد.
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرفکننده کرمانشاه از اینکه در کرمانشاه کمتر به این فاجعه زیستمحیطی پرداخته میشود انتقاد کرد و ادامه داد: در قم چند درخت قطع شده بود و اخبار 20 و 30 دقیقه بارها آن را نشان داد، اما در کرمانشاه درختان بلوط مدام برای تهیه ذغال قطع میشوند و به آن پرداخته نمیشود.
یاری در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت نقش درختان بلوط در جلوگیری از هجوم ریزگردها اشاره کرد و گفت: قطع این درختان فاجعه محیط زیستی را خصوصا در سالهای آینده رقم میزند.
این مسئول معتقد است: چون مصرف ذغال حتی برای تهیه کباب نیز سرطانزا تشخیص داده شده، بهتر است در سطح عرضه با واحدهایی که ذغال میفروشند برخورد شود تا قاچاقیان نیز دیگر انگیزهای برای این کار نداشته باشند.