رونق تولید ملی | دوشنبه، ۲۲ مهر ۱۳۹۸

كنگر سور - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

كنگر سور

دانلود

زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان بوده و به عواملی چون شرایط اقلیمی و گرمای هوا بستگي دارد . برگ داخلی سفید رنگ ، راس ساقه و هاگدان ، قسمت های خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد و در سوپ، خورش  و سالاد مورد استفاده قرار می گیرد. در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت و در قرن 16 میلادی در اروپا یکی از سبزیجات معروفی بود که توسط اشراف مصرف می شد در طب سنتی ، برگ های کنگر به عنوان ماده محرك کلیه ها ، محرک ترشح صفرا از کبد و انقباض کیسه صفرا مورد استفاده قرار می گيرد . این گیاه ، غنی از پتاسیم بوده اما  انرژی محدودي دارد سرگل های این گیاه به عنوان سبزی مصرف می شود و برای دستگاه گوارش مقوی بوده و به هضم مواد غذایی کمک می کند . عصاره ی برگ و ریشه ی کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید است و در درمان یرقان ، سوء هاضمه ، احساس ناراحتی در معده ، نفخ ، بی اشتهایی  ، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند. اين گياه خوراكي عليرغم داشتن فوايد فراوان بهتر است براي زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی استفاده نشود . از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه ی صفراست، افرادی که سنگ کیسه ی صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه ی صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود.  هم چنین اشخاصی که نسبت به کنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند . در شهرستان ثلاث باباجاني از توابع استان كرمانشاه اين گياه خوراكي را از تپه ها و كوهپايه ها چيده و پس از تميز كردن و شستشو ، آنرا آپ پز نموده و در مخلوطي از آرد ، تخم مرغ و زعفران آغشته كرده و در روغن سرخ مي كنند . غذايي لذيذ و سبك ، كه مي تواند بعنوان پيش غذا و يا عصرانه مصرف شود . اين غذا را به واسطه سرخ كردن در روغن ، به گويش محلي ، كنگر سور مي نامند .