رونق تولید ملی | دوشنبه، ۶ خرداد ۱۳۹۸

مرگ از پیامدهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگوبرای انسان - نمایش محتوای خبر

 

 

مرگ از پیامدهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگوبرای انسان

مرگ ازپیامدهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگوبرای انسان

مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: مصرف گوشت کشتارهای خیابانی می‌تواند باعث بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شود. دکتر مجید همتی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کرمانشاه، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را یک بیماری ویروسی از خانواده "بونیاویریده" و جنس "نایروویروس" دانست و گفت: اهمیت این بیماری از جهت اشتراک آن بین انسان و دام است. وی ادامه داد: این بیماری برای اولین بار در سال 1944 در کریمه اکراین و پس از آن در سال 1956 در کنگو آفریقا دیده شد و از همین رو آن را "کریمه کنگو" نامگذاری کردند. مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه این بیماری در دام‌ها علامت خاصی ندارد و نمی‌توان بیماری را از ظاهر دام تشخیص داد، عنوان کرد: تنها علامتی که ممکن است در دام رخ دهد، تب خفیف است. به گفته این مسئول، تب کریمه کنگو اکثر دام‌های اهلی را درگیر می‌کند، اما در خود دام تظاهر چندانی ندارد و از همین رو می‌توان گفت دام به عنوان یک مخزن برای بیماری عمل می‌کند. همتی یادآوری کرد: این بیماری از طریق پرندگان خصوصا شترمرغ، از طریق خوراک و مدفوع و ... بین دام‌ها منتقل می‌شود. وی در خصوص شیوه انتقال این بیماری از دام به انسان نیز حشرات خصوصا کنه را مهمترین عامل انتقال دانست و تصریح کرد: گونه "هیالوما" کنه بیشترین عامل انتقال است. مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه تماس با خون، بافت، گوشت و ترشحات دام آلوده را نیز از دیگر راه‌های انتقال بیماری به انسان دانست. همتی در خصوص علائه بیماری در انسان نیز گفت: تب ناگهانی، کوفتگی عضلات، ضعف، سردرد، بی اشتهایی، آسیب دیواره عروق، خونریزی اندام‌های اصلی مانند قلب و مغز و در نهایت مرگ از پیامدهای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای انسان است. وی افزود: بیشترین قشری که در معرض خطر بیماری هستند دامداران، افرادی که در کشتارگاه کار می‌کنند، چوب داران، دلالان دام، پزشکان و ... می باشند و این بیماری از انسان به انسان هم منتقل می‌شود. به گفته این مسئول، واکسن خاصی برای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وجود ندارد و تنها راه پیشگیری مبارزه با حشرات و خصوصا کنه است. همتی با اشاره به بارش‌های فراوان امسال و افزایش رطوبت، عنوان کرد: این شرایط زمینه را برای افزایش حشرات و فعالیت آنها فراهم می‌کند و باید بیش از پیش مراقبت باشیم. وی سم‌پاشی جایگاه و بدن دام را از مهمترین راه‌های پیشگیری دانست و افزود: دامپزشکی استان در سال گذشته هفت هزار لیتر سم در مناطق مرزی، محروم و پرخطر توزیع کرده است. مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه به شهروندان هم توصیه کرد، به هیچ عنوان گوشت کشتار جاده‌ای و یا مراکز غیرمعتبر که مهر دامپزشکی ندارد را مصرف نکنند. همتی با بیان اینکه موقع تمیز و قطعه قطعه کردن گوشت باید از دستکش استفاده کرد، گفت: خوشبختانه این ویروس نسبت به اسید حساس است و توصیه می‌شود حتما بعد از خرید گوشت و قبل از مصرف، آن را به مدت 24 ساعت و در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال معمولی و نه فریزر نگهداری کرد. وی معتقد است، با این کار فرآیند "جمود نعشی" رخ می‌دهد و در نهایت فضای گوشت اسیدی می‌شود. به گفته این مسئول، افرادی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند نیز باید از لباس مخصوص، دستکش، کلاه و وسایل حفاظت شده استفاده کنند و از خوردن، آشامیدن و سیگار کشیدن در محیط کشتارگاه خودداری نمایند. مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: به علاوه این افراد به هیچ وجه نباید چاقویی که با آن کار می‌کنند را به دهان نزدیک کنند و برای انجام کارهای دیگر با دست، چاقو را با دندان نگه دارند. وی به دامداران هم توصیه کرد، اگر دام مشکوک تلف و یا ذبح شد، حتما از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن جای ترشحات و خون دام استفاده کنند. همتی در خصوص وضعیت این بیماری در کرمانشاه هم یادآوری کرد: خوشبختانه وضعیت حادی در خصوص این بیماری وجود ندارد و موردی از ابتلای آن در سال جاری نداشتیم.