رونق تولید ملی | جمعه، ۹ اسفند ۱۳۹۸

مشک زنی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

مشک زنی

Loading the player...

دانلود

در فصل پاییز و زمستان وقتی شیر دامها به حداقل می رسد ، زنان عشایر شیر دامهای خود را جمع می کنند و آنرا به یک نفر می سپارند تا در مشک ریخته شود و محصول آن بعد از آماده شدن بین همه تقسیم گردد . این همدلی در کار ها باعث فراوانی در رزق و روزی ساکنان شده و همه خوشحال و راضی از این موضوع روزگار می گذرانند . تُلُم زدن یا مشک زدن کاری بسیار سخت و طاقت فرسا است که تو سط زنان انجام می شود . مشک از پوست گوسفند یا بز تهیه می شود. به این صورت که پوست گوسفند یا بز ذبح شده را بدون اینکه در سطح آن پارگی ایجاد کنند از لاشه حیوان جدا کرده و طی فرآیندی آنرا آماده ی استفاده جهت مشک آب یا تهیه محصولات دامی می نمایند . مشک را در هنگام استفاده با مقداری دود ضد عفونی می کنند و شیر را داخل آن ریخته و آنقدر تکان می دهند تا چربی شیر از آن جدا شود و کره به دست آید . محصول مشک ، کره و دوغ است که از کره ی آن روغن اعلای کرمانشاهی به دست می آید .