رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۲۵ تیر ۱۳۹۸

مصرف نمک در ایران 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی است - نمایش محتوای خبر

 

 

مصرف نمک در ایران 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی است

مصرف نمک در ایران 2 تا 3 برابر استانداردجهانی است

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ایران را یکی از پرمصرف ترین کشورهای دنیا بلحاظ مصرف نمک دانست که میانگین روزانه مصرف نمک در آن 2 تا 3 برابر استاندارد جهانی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، دکتر شهریار مستوفی اظهار کرد: میزان مصرف نمک در ایران حدود 10 تا 15 گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (5 گرم) است.

 مستوفی مصرف زیاد نمک را مهمترین عوامل فشار خون بالا دانست و افزود: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در بروز این بیماریها شناخته شده است و آمارها نشان می دهد که از هر 380 هزار مورد مرگ و میر در کشور 135 هزار مورد ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است.

وی با توصیه به کاهش مصرف نمک برای همه گروه‌های سنی، اظهار کرد: توجه به اینکه ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل  می گیرد، خانواده‌ها باید جهت ذائقه سازی سالم در کودکان تلاش کنند و به غذای کودک نمک زیاد اضافه نکنند تا ذائقه او به غذای شور عادت نکند.

 مستوفی همچنین انواع محصولات غذایی مثل سوسیس، کالباس، کنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع فراورده های غلات حجیم شده و انواع سس ها را حاوی مقادیر زیادی نمک دانست و افزود: بررسی ها نشان داده در صورتیکه افراد تنها 3 گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود 50 درصد از بیماریهای قلبی و عروقی کاهش خواهد یافت.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین با بیان اینکه نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم است، گفت: حدود نیمی از زنان مسن تر از 45 سال و 90درصد زنان مسن تر از 75 سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل پوکی استخوان مصرف زیاد نمک است، گفت: پوکی استخوان باعث کاهش کیفیت زندگی و برای برخی افراد باعث معلولیت دائمی می گردد.

مستوفی افزود: همچنین دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادرار را افزایش می دهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوان و پوکی استخوان است.

وی با بیان اینکه سرطان معدهکه از سرطان های شایع در کشور ماست ارمغان مصرف زیاد نمک است، گفت:  مصرف زیاد نمک و غذاهای پرنمک و تنقلات شور می تواند مخاط معده را تخریب کند که این اتفاق یکی از راه های افزایش خطر سرطان معده است. 

وی اظهار کرد: باد مد نظر داشت که همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست، بلکه حد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می‌کنیم نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد.

وی به اهمیت کاهش مصرف نمک در سلامت کودکان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کرد، گفت: برای کودکان حداکثر میزان توصیه شده مصرف نمک کمتر از 3 گرم در روز است.

وی به خانواده‌ها توصیه کرد: از سبزی های معطر تازه یا خشک مانند (نعناع، ترخون، ریحان و ...) یا سیر، پیاز، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنند و مصرف سوپ های آماده، سس‌ها و فست فودها  را در برنامه غذایی به حداقل برسانند.

مستوفی همچنین به افراد توصیه کرد: مصرف انواع شورها و ترشی‌ها را در برنامه غذایی روزانه کاهش دهند،از تنقلات شور استفاده نکند. از پنیر و دوغ کم نمک استفاده کند و به نشانگرهای رنگی تغذیه ای حک شده بر روی بسته بندی مواد غذایی دقت کرده و غذاهایی با نمک کمتر به رنگ سبز    را انتخاب کنند.

وی در پایان گفت: سالمندان با بیماری فشار خون و بیماران کلیوی و دیابتی و سایر بیماریهای مزمن باید سدیم دریافتی خود را به کمتر از 1500 میلی گرم در روز کاهش دهند.