نانهایی با طعم "سرطان" - نمایش محتوای خبر
نانهایی با طعم "سرطان"
نانهای سفیدی که مزه"سرطان" میدهند
رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کننده استان کرمانشاه در خصوص استفاده از ماده سفیدکننده "بلنکیت" در نانهای سفید هشدار داد. عبدالرضا یاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، گفت: متاسفانه مواردی از مصرف ماده سفیدکننده "بلنکیت" در نانواییها مشاهده شده که گفته میشود این ماده سرطانزا است. وی با بیان اینکه در دو، سه نانوایی کرمانشاه هم استفاده از این ماده مشاهده شده، افزود: البته تعداد این نانواییها زیاد نیست که نشان میدهد یا مصرف این ماده فراگیر نشده یا تخلفات کشف نشده است. به گفته رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کننده کرمانشاه، پرونده این نانواییهای متخلف توسط تعزیرات حکومتی در دست بررسی است و تخلف آنها نیز "عرضه کالای غیربهداشتی" در نظر گرفته میشود. یاری تشخیص این نوع ماده را توسط افراد معمولی و عامه مردم دشوار دانست و یادآوری کرد: تایید استفاده از بلنکیت نیازمند حضور مراجع تخصصی و نظارت بیشتر آنها است. وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی و شرکت غله و خدمات بازرگانی میتوانند این نظارتهای تخصصی را اعمال کنند. رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کننده استان کرمانشاه هدف از استفاده از این ماده را سفید جلوه دادن نان عنوان کرد و گفت: بعید است این ماده همان "جوهر قند" باشد. یاری به مصرف کنندگان توصیه کرد از خرید نانهای سفید خودداری کنند و یادآور شد: هرچه نان قهوهایتر باشد نشانه این است که از سبوس بیشتری استفاده شده و مرغوبیت نان بالا است. وی با بیان اینکه سالهای قبل از جوش شیرین در نان استفاده میشد که همواره مورد اعتراض شهروندان و مصرف کنندگان بود، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروزه به جای جوش شیرین از این ماده خطرناک استفاده میشود. به گفته این مسئول، حساسیت این مسئله تا آنجا است که رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده استفاده از این ماده خیانت است.