جهش تولید | چهارشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۹

نان سنگک - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

نان سنگک

Loading the player...

شاطر ، خمير گردان ، نان پزان و نان درآر و...... اين ها اعضاي تيمي هستند كه سالهاست خوشمزه ترين نان سنتي ايران رو سر سفره هاي مردم مي گذارند . مرداني كه  كنار تنور مثلثي شكل مي ايستند و قديمي ترين نان مثلثي شكل دنيا رو مي پزند سنگك مي گويند .پخت نان سنگك قبل از ورود اسلام در ايران رواج داشته و در واقع ايده ي پخت آن را به پزشكي از سلاطين ساساني منسوب مي دانند . او براي سلطان كه به بيماري سختي دچار شده بود تجويز مي كند كه ناني بخورد كه روي سنگ ريزه پخته شده باشد . البته در سال نماي كميته نانوايان تهران كه در تاريخ  19 ارديبهشت سال 1326 در تهران منتشر شده و درباره ي پيدايش نانوايي و نان سنگك اين طور آمده :شاه عباس براي رفاه حال طبقات تهي دست و لشكريان خود كه غالبا در سفر احتياج به نان و خورش موقت و فوري داشتند و لازم بود به هر شهري مي رسند نانوايي هايي باشند كه بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهيه كنند و غذايي باشند كه خورش نان قرار دهند درصدد چاره برآمد و حل اين مشكل را از شيخ بهايي كه از علما و دانشمندان ايران بود خواست شيخ بهايي با تفكر و تعمق تنور سنگكي را ابداع كرد.