رونق تولید ملی | جمعه، ۲۸ تیر ۱۳۹۸

ویتامین A عوارض "سرخک" را کم می‌کند - نمایش محتوای خبر

 

 

ویتامین A عوارض "سرخک" را کم می‌کند

ویتامین A عوارض "سرخک" را کم میکند

یک متخصص بیماری‌های عفونی ویتامین A را در پیشگیری از عوارض سرخک بسیار موثر دانست و گفت: افراد می‌توانند از منابع غذایی این ویتامین مانند هویج نیز استفاده کنند. دکتر علیرضا جانبخش در گفت و گو با خبرنگار سرویس «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه سرخک یک بیماری ویروسی است، گفت: این بیماری به طور معمول در سنین پنج تا 15 سالگی مشاهده می‌شود. جانبخش زمان شیوع این بیماری را اواخر زمستان و اوایل فصل بهار عنوان کرد و افزود: قدرت سرایت این بیماری بسیار بالاست و درصورت مواجه با فرد بیمار، ویروس بیماری تا 90 درصد قابلیت سرایت دارد. وی تصریح کرد: این بیماری به سرعت و سهولت از طریق قطرات تنفسی و دست دادن قابل انتقال است. جانبخش دوره نهفتگی ویروس سرخک را دو هفته عنوان کرد و افزود: بعد از دو هفته بیماری خود را با علائمی از جمله تب و کسالت، بدن درد و بویژه سردرد و درد شکم نشان می‌دهد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این علائم دو تا سه روز ادامه داشته و پس از آن بثورات قرمز رنگ برروی پوست بیمار ظاهر می‌شود و تمرکز آنها بیشتر در نواحی شکم و سینه است. جانبخش با بیان اینکه سرخک درمان اختصاصی ندارد، گفت: در زمینه این بیماری درمان‌های حمایتی مانند نوشیدن بسیار مایعات، استراحت و رژیم غذایی مناسب توصیه می‌شود. این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: تنها دارویی که در این زمینه تجویز آن تاکید می‌شود ویتامین A است، زیرا این ویتامین می‌تواند تا حد زیادی از عوارض بعدی بیماری جلوگیری کند و افراد می‌توانند از منابع غذایی این ویتامین مانند هویج هم در دوران بیماری استفاده کنند. جانبخش با بیان اینکه بیماری سرخک می‌تواند در موارد اندکی عوارض ریوی و مغزی هم بدهد، گفت: بیماری مغزی SSPE از عوارض بیماری سرخک است که در آن قشر سفید مغز از بین می‌رود. وی در پایان خاطرنشان کرد: بیماری سرخک بگونه‌ای است که با یک‌بار ابتلای آن فرد تا پایان عمر در برابر ابتلای مجدد آن واکسینه می‌شود.