جهش تولید | پنج‌شنبه، ۷ اسفند ۱۳۹۹

پیش‌بینی تولید 5 میلیون تن محصولات زراعی تا پایان برنامه ششم توسعه در کرمانشاه - نمایش محتوای خبر

 

 

پیش‌بینی تولید 5 میلیون تن محصولات زراعی تا پایان برنامه ششم توسعه در کرمانشاه

پیش‌بینی تولید 5 میلیون تن محصولات زراعی تا پایان برنامه ششم توسعه درکرمانشاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: باید در پایان برنامه ششم توسعه، میزان تولید محصولات زراعی استان نزدیک به پنج میلیون تن شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، خسرو شهبازی در جلسه کارگروه اقتصادی استان که امروز (20 آبان) با محوریت چشم‌انداز بخش کشاورزی استان تا پایان برنامه ششم توسعه برگزار شد، با اشاره به اهدافی که در بخش‌های مختلف کشاورزی برای برنامه ششم استان در نظر گرفته شده اظهار کرد: هم اکنون مجموع تولیدات زراعی استان کرمانشاه دو میلیون و 960 هزار تن است که این عدد در پایان برنامه ششم توسعه باید به چهار میلیون و 907 هزار هکتار افزایش یابد.

وی میزان ظرفیت فرآوری کنون محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه را نیز یک میلیون و 69 هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: در این بخش نیز باید با افزایش 770 هزار تنی، به ظرفیت یک میلیون و 829 هزارتن در سال برسیم که پتانسیلش را هم داریم. به گفته این مسئول، اشتغالزایی در بخش صنایع تبدیلی نیز باید از رقم کنونی 1441 نفر به 3920 نفر افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی به تولیدات دام و طیور استان نیز اشاره کرد و گفت: باید میزان تولید ما در این بخش از 442.5 هزار تن در سال به 669 هزار تن برسد.

شهبازی یادآوری کرد: اکنون تولید طیور ما 63.5 هزار تن در سال است که باید در پایان برنامه ششم توسعه به 100 هزارتن برسد، در گوشت قرمز نیز باید از 36 هزار تن به 47 هزار تن، در تولید تخم مرغ از 10.7 هزارتن به 18.5 هزار تن، در تولید شیر خام از 330 هزار تن به 500 هزار تن و در تولید عسل از 2.3 هزار تن به 3.5 هزار تن برسیم. وی افزود: به علاوه وسعت گلخانه‌های استان نیز باید در پایان برنامه ششم توسعه از 39.9 هکتار کنون به 1039.9 هکتار برسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از برنامه‌ریزی برای توسعه سطح باغات استان نیز از 40 هزار هکتار کنونی به 59 هزار هکتار تا پایان برنامه ششم توسعه خبر داد و تاکید کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی و گل محمدی نیز باید از 2043 هکتار به 4293 هکتار، سطح زیر کشت قارچ از 2115 هکتار به 5415 هکتار و سطح زیر کشت زعفران نیز از 80 هکتار به 1580 هکتار برسد. به گفته این مسئول، در پایان برنامه ششم توسعه بیمه محصولات باغی نیز باید از 3482 هکتار به 20 هزار و 183 هکتار برسد.

شهبازی به بخش مکانیزاسیون نیز اشاره و تاکید کرد: در پایان برنامه ششم توسعه ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی باید از 1.54 درصد به 1.66 درصد برسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان کرد: به علاوه در بخش سیستم‌های آبیاری نیز باید در توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از 61 هزار هکتار به 109 هزار هکتار، در شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی از 47 هزار هکتار به 123 هزار هکتار و افزایش راندمان آبیاری از 42.5 درصد به 47.5 درصد برسیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: اگرچه رویکرد ما افزایش تولید محصولات است، اما به دنبال ارتقاء کیفیت و خصوصا سالم سازی و تولید محصولات ارگانیک نیز هستیم. به گفته این مسئول، رویه کاهش استفاده از سموم و کودهای شیمیایی نیز در استان دنبال می‌شود. شهبازی معتقد است، کرمانشاه ظرفیت قابل توجهی در تولید محصولات کشاورزی خصوصا با رویکرد صادراتی دارد.