جهش تولید | جمعه، ۹ خرداد ۱۳۹۹

چلوخورشت کنگر - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

چلوخورشت کنگر

Loading the player...

دانلود

کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفسه که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند. زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان است که به عواملی چون شرایط اقلیمی و گرمای هوا وابسته است .دم برگ داخلی سفید رنگ، راس ساقه و هاگدان قسمت های خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد که در سوپ، خورش  و سالاد مورد استفاده قرار می گیرد در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت و در قرن 16 میلادی در اروپا یکی از سبزیجات معروفی بود که توسط اشراف مصرف می شد .عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی‌اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم‌خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.مواد لازم جهت پخت چلوخورشت کنگر عبارت است از:  کنگر .... 2 کیلو     گوشت خورشتی(ترجیحا گوسفندی) .... 1 کیلو  -  نعنا و جعفری .... 500 گرم(جعفری ... 350/ نعنا ... 150)    پیاز متوسط .... 2 عدد -  زعفران آب زده .... 2 ق غ -    نمک و فلفل و زردچوبه -    آب لیمو یا آب نارنج .... 3 ق غ - طرزتهیه این خورشت بدین ترتیب است که در ابتدا پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم  سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کرده تفت میدهیم تا آب گوشت کشیده شود .کمی زردچوبه و فلفل به آن زده و به همراه 4 لیوان آب قرار داده تا بپزد . کنگر را پاک کرده (دقت کنید که کنگر بسیار تیغ دارد پس مراقب باشید که دستتان آسیب نبیند ) سپس تمیز کنگر را شسته و چند بار آب آن را عوض کنید تا اگر داخل بافت آن گل و خاک است خارج شود. کنگر ها را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و در روغن تفت دهید . سپس در همان روغن نعنا و جعفری خرد شده را تفت داده و کنار بگذارید. پس از 40 دقیقه که گوشت نیم پز شد کنگر و نعنا و جعفری را به خورشت اضافه کرده و نمک و آب لیمو یا نارنج به خورشت بزنید و 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده تا خورشت جا بیفتد. کمی قبل از اینکه خورشت را از روی حرارت بر دارید زعفران آب زده را به به آن افزوده و خورشت شما آماده سرو است .لازم بذکراست که  در بعضی از دستورات از نعنا و جعفری در این خورشت استفاده نشده است  و فقط از کنگر استفاده کرده اند که البته با نعنا و جعفری خوشمزه تر میشود . در صورتی که از کنگر بدون نعنا و جعفری استفاده نماییدمقدار آن را اضافه نمایید و در بعضی از دستورات از 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این خورشت استفاده می کنند .