رونق تولید ملی | شنبه، ۳ اسفند ۱۳۹۸

چهارشنبه سرخ - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

چهارشنبه سرخ

Loading the player...

دانلود

هر ساله در آخرين چهارشنبه از سال ، مراسمي با عنوان چهارشنبه سرخ و يا چهار شنبه سوري برگزار مي گردد كه ريشه ي آن از دو كلمه ، چهارشنبه كه نام يكي از روزهاي هفته است و سور كه به معناي گذران اوقات خوش ، همراه با عيش و شادكامي مي باشد ، گرفته شده است . اين مراسم از آيين هاي به يادگار مانده از دوران كهن ايران زمين است كه در روز سه شنبه و همزمان با غروب خورشيد ، آتشي بر افروخته مي شود و تا صبحدم آن آتش حفظ مي گردد . مردم در شهرهاي مختلف ايران با روشن كردن آتش و پريدن از روي آن و خواندن جمله  " زردي من از تو ، سرخي تو از من " ، زدودن زردي رنگ و ربودن سرخي روي را از آتش طلب مي كنند. از آيين هاي مهم چهارشنبه سوري مي توان به بر افروختن آتش ، قاشق زني ، فال گوشي و گره گشايي ، شكستن كوزه ، آجيل مشكل گشا ، حاجت خواهي و خوردن آش رشته اشاره كرد . در گذشته پس از پایان آتش‌افروزی ، اهل خانه و خویشاوندان ، گرد هم می‌آمدند و آخرین دانه‌های نباتی مانند: تخم هندوانه، تخم کدو، پسته، فندق، بادام، نخود، تخم خربزه، گندم و شاهدانه را که از ذخیره زمستان باقی‌مانده بود، روی آتش مقدس بو داده و با نمک تبرک می‌کردند و می‌خوردند . آنان بر این باور بودند که هر کس از این معجون بخورد، نسبت به افراد دیگر مهربان‌تر می‌گردد و کینه و رشک از وی دور می‌شود .