رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸

کشتار خیابانی دام هرگز رسمی نمی‌شود - نمایش محتوای خبر

 

 

کشتار خیابانی دام هرگز رسمی نمی‌شود

کشتار خیابانی دام

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه کشتار خیابانی و عرضه گوشت در کنار جاده‌ها هرگز رسمی نخواهد شد، گفت: بخش عمده علت عرضه چنین گوشت‌هایی مسائل فرهنگی است.

دکتر نادر پرور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، با انتقاد از عرضه گوشت‌های کنار جاده‌ای، افزود: بارها با عرضه اینچنینی فرآورده‌های دامی برخورد شده، اما تا زمانی‌که مردم این گوشت‌ها را مصرف کنند عرضه آن ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: اگرچه بخش عمده دلیل مصرف این گوشت‌ها مسائل فرهنگی است، اما از دلایل اقتصادی هم نمی‌توان گذشت.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گوشت‌هایی که کنار جاده و خیابان عرضه می‌شوند را منشاء بسیاری از بیماری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماری‌ها از روی ظاهر دام پیش از کشتار قابل تشخیص است و این در حالیست که مردم این دام‌ها را پیش از کشتار نمی‌بییند.

پرور معتقد است: دامی که در کشتارگاه‌ها کشتار می‌شود از نظر بهداشتی و بیماری بررسی می‌شود و به علاوه بر ذبح حلال آن نیز نظارت می‌شود.

وی با بیان اینکه گوشت تازه باید مدتی در یخچال نگهداری شود تا فرآیند جمود نعشی در آن صورت گیرد، تصریح کرد: متاسفانه این فرآیند در کشتارهای خیابانی رعایت نمی‌شود.

به گفته این مسئول راهکار حل این معضل فرهنگ‌سازی و آگاهی دادن به مردم است که مصرف چنین فرآورده‌های دامی چقدر خطرناک است.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه ضمن زمان‌بر خواندن جا افتادن این فرهنگ، یادآوری کرد: برخورد با عرضه این گوشت‌ها نیز نیازمند همکاری همه بخش‌ها است.

پرور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ورود دام زنده به استان کرمانشاه از خارج از کشور و عراق صورت نمی‌گیرد، عنوان کرد: ما شرایط بهداشتی عراق را قبول نداریم و از همین رو اجازه هیچگونه واردات دام نخواهیم داد.

وی یادآوری کرد: دام‌های زنده‌ای هم که از سمت شرق وارد کشور می‌شود تحت تدابیر نظارتی و قرنطینه‌ای شدید وارد می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در پایان با اشاره به نزدیک شدن روزهای پایانی سال و افزایش مصرف فرآورده‌های دامی، از تشدید نظارت‌ها از 15 اسفند تا 15 فروردین سال آینده خبر داد.